Monday 16 July 2007

Als stickers konden praten

Geen verkiezing zonder bumper sticker. En hoewel ze op het eerste gezicht erg op elkaar lijken,
vertellen ze toch meer over de individuele kandidaten dan je zou denken.

Een overzicht van de officiele presidentiele logo`s die je binnenkort op iedere bumper tegenkomt:

Republikein Mitt Romney is behalve Mormoon, ook zakenman en heel erg rijk. Dat kan een afstand creeren met zijn kiezers. Om toch als een vlotte man van deze tijd te voorschijn te komen, kiest hij voor een simpel "Mitt." De gemiddelde Oost-Duitse kantoorboekhandel heeft een stralender logo dan deze quasi hippe campagne.Democraat Barack Obama lijkt het simpel te houden, maar let goed op: het rondje - de "O" van "Obama"- heeft een opkomende zon...of is het een ondergaande zon? Anyways, er gaat iets nieuws gebeuren vertelt deze sticker.

John McCain, de Republikeinse senator uit Arizon, is oud militair, ex-krijgsgevangene en de enige kandidaat die President Bush steunt in de oorlog in Irak.
Zijn militaire achtergrond en voorkeur voor een harde aanpak van terrorisme is duidelijk te zien in dit logo. De vijf-puntige ster, de swoosh...alles ademt een zekere toughness. Misschien ligt het aan mij, maar als ik moet om de een of andere reden toch aan voorgebakken patat denken als ik dit zie. Een, twee, drie, van...precies.

Hillary Rodham Clinton is behalve de Democratische senator voor New York, ook getrouwd met Bill. Ze kiest er bewust voor haar achternaam niet te gebruiken: mensen weten dat toch wel en het schept een zekere onafhankelijkheid.
Het tekent ook hoe bewust ze is van het feit dat kiezers Clintonmoe kunnen worden. Voor fervente Clinton haters is het louter sexistisch: je voornaam gebruiken omdat je een vrouw bent, schande!

John Edwards weet wat het is om campagne te voeren. In 2004 was de ex-senator de vice-presidentskandidaat van John Kerry; en deze keer probeert hij het op eigen kracht.
Hij heeft een aantal -voor Amerikaanse begrippen- zeer linkse standpunten. Waarom denk je dat dat streepje groen is?

In your face! Ik ben Rudy en don`t fuck with me! NYC`s voormalige burgemeester Rudolph "Rudy" Giuliani doet mee namens de Republikeinen en vindt dat hij geen verdere introductie nodig heeft. Geen jaartal, geen Web site, zelf niet eens het ambt waar hij een gooi naar doet. Je stem of je leven.

No comments: