Wednesday 3 December 2008

Godzijdank veilig

Het voorkomen van terroristische aanslagen is in de Amerikaanse staat Kentucky niet alleen in handen van de autoriteiten.

Sinds 2006 moet het lokale ministerie van Homeland Security nadruk leggen op “the dependence on Almighty God as being vital to the security of the Commonwealth.” De plaquette op de gevel van het overheidsgebouw met de tekst “ Safety and security cannot be achieved apart from reliance upon God” ging een aantal athe├»sten echter te ver.

Bijgestaan door de American Atheists organisatie spanden zij deze week een rechtszaak aan om de plaquette te laten verwijderen en iedere verwijzing naar God uit de wet te schrappen. Daarnaast willen ze een schadevergoeding omdat de wet atheïsten als tweede-rangs burgers zou afschilderen.

Hoewel de American Atheists advocaat de wet “breathtakingly unconstitutional” noemt is de drijvende kracht achter de maatregel zich van geen kwaad bewust. Volgens Congresman Tom Riner is de wet er niet op uit om zieltjes te winnen, maar slechts een erkenning “that government alone cannot guarantee the perfect safety of the people of Kentucky.”

No comments: