Wednesday, 4 February 2009

Advocaat gezocht

Sedan, een dorpje in de Amerikaanse staat Kansas heeft een probleem. De enige advocaat in de nabije omtrek wil na 26 jaar trouwe dienst met pensioen gaan. En potentiële opvolgers zijn voorlopig nergens te bekennen.

Het stadsbestuur plaatste een advertentie die er niet om loog, “We,the people of Sedan have a dire need for an attorney. Sedan can provide a good future and a stable law practice in a beautiful rural setting.” Tot dusverre hebben vijf mensen hun CV gestuurd en twee lijken daadwerkelijk geïnteresseerd, aldus makelaar Dick Jones die mede-verantwoordelijk is voor de oproep.

Advocaat Larry King (geen familie) heeft zich bereid verklaart te blijven totdat een oplossing is gevonden. Toen hij in 1983 begon waren er vier andere advocaten; twee zijn overleden, één werd rechter en Nummer Vier is verhuisd.

Hoewel hij uitkijkt naar zijn pensioen - “aren’t we all?”- vindt hij doorwerken geen probleem. Ook op Sedan's “dire need” reageert hij laconiek. De hoeveelheid werk is volgens hem goed te overzien, “Sedan has only 1300 residents.”

No comments: