Wednesday 3 June 2009

Wereldkampioen Aanklagen

Het zou een eer moeten zijn, maar Jonathan Riches verzet zich tegen zijn mogelijke vermelding in het Guiness Book of Records. Dat de samenstellers hem de wereldkampioen rechtszaken aanspannen noemen zint hem niet en daarom...spant hij een rechtszaak aan.

Riches stapte meer dan 4000 keer naar de rechter -- op eigen houtje want geen advocaat wil zijn vingers aan hem branden. Zo klaagde Riches onder andere President Bush, Somalische piraten en Britney Spears aan. Maar ook Plato, Nostradamus, het Romeinse Rijk en de Eiffel Toren waren niet veilig voor hem.

Vanuit de ziekenboeg van een gevangenis in Kentucky erkent Riches dat hij psychische problemen heeft, maar dat geeft het Guiness Book of Records niet het recht hem in de lijst op te nemen. Ook de bijnamen “Johnny Sue-nami” en “Sue-per-man” zinnen hem niet. Hij noemt de zaken zijn levenswerk dat niet uitgebuit mag worden.

Riches komt in 2012 vrij en wil dan cursussen Rechtszaken Aanspannen geven. Ook hoopt hij geld te verdienen met de verkoop van T shirts, met de opdruk “Watch what you do, or I’ll sue you.”

No comments: