Wednesday 1 October 2008

De 2008 VP Debate Morning Before Test©

De Amerikaanse media heeft het niet meer. Met minder dan 24 uur te gaan tot de ontmoeting tussen Sarah Palin en Joe Biden telt iedereen de minuten. Wordt Palin ontmaskerd als de per ongeluk op het wereldtoneel terecht gekomen provinciaalse beauty queen; of is de langdradige Washington insider Biden na 90 minuten het bokje? Wie zelf zijn mening wil vormen, Bericht Uit DC biedt hulp.

Voor veel journalisten en andere media-dieren staat de uitslag bij voorbaat vast: Palin-lovers zullers haar optreden "awesome" noemen en haar gebrek aan kennis en intellectueel inzicht is "verfrissend." Zij die vinden dat het land met gouverneur Palin als presidentiele bijrijder "headed for disaster is," en McCain's keuze voor haar als bewijs zien van zijn status als seniele oude man, krijgen ook gelijk.

Voor besluitloze kiezers is het de afgelopen dagen niet makkelijk geweest. Alles lijkt mogelijk morgenavond, maar wat het betekent is volledig afhankelijk van wie je je nieuws krijgt.

Wil jij ook graag weten waar je staat, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Doe dan snel De 2008 VP Debate Morning Before Test©.

I) Palin weet het verschil niet tussen Peru en Belgie. Is dat...
A) Een bewijs van haar patriotisme?
B) Een garantie dat Obama gaat winnen?
C) Niet belangrijk, want wie weet dat nou wel?

II) Biden baseert zijn antwoorden op zijn 36 jaar ervaring als senator. Is dat..
A) Een teken dat hij tegen verandering is?
B) Fijn als hij de op-een-na belangrijkste man in Amerika wordt?
C) Meer van hetzelfde?

III) Palin ziet er op televisie beter uit dan Biden. Is dat...
A) Genoeg reden om voor haar te stemmen?
B) Onbelangrijk; het gaat om inhoud?
C) Tijd om haar tieten te laten zien?

IV) Biden wint het debat op zijn sloffen. Is dat...
A) De schuld van de extreem-linkse, liberale media?
B) Logisch tegen zo`n intellectueel lichtgewicht?
C) Alsof ik zolang ga kijken?

V) Palin doet het beter dan verwacht. Is dat...
A) Het moment om te gaan bidden dat McCain tijdens zijn inauguratie doodgaat?
B) Alsnog voldoende materiaal voor 100.000 comedy programma's?
C) Nu echt tijd voor haar tieten?

Overwegend A: Kom er maar voor uit, je bent een jagende hocky-mom die letterlijk in de bijbel gelooft. Je ziet Amerika als het land van de ongekende mogelijkheden waar letterlijk iedereen het tot (vice-) president kan schoppen,"as long as you believe."

Overwegend B: Jij laat je niet in de luren leggen door een camerageil bekkie; maar je neemt wel klakkeloos aan dat een Capitol Hill dinosaurus iets nieuws gaat brengen.

Overwegend C: In de anderhalf uur dat anderen naar een saai debat keken, heb jij je verdiept in de wondere wereld van reality shows, cage fighting en real life soaps. Gefeliciteerd: je bent waarschijnlijk nog net zo zwevend als gister, maar je komt er tenminste eerlijk voor uit dat de bevooroordeelde media geen vat op jou kan krijgen.

Voor de liefhebber: een stukje uit het VP debat in 1984 toen Geraldine Ferraro en George H.W. Bush het tegen elkaar opnamen.

No comments: