Saturday 27 January 2007

Anti-war protest

Vandaag protesteerden zo`n 20 tot 30 duizend mensen voor Capitol Hill tegen de oorlog in Irak. Veteranen -uit Irak en Vietnam-, familieleden van soldaten, Jane Fonda en dominee Jesse Jackson riepen President Bush op de troepen uit Irak terug te trekken.


Dit was de eerste demonstratie op zo`n grote schaal na Bush` aankondiging op 10 januari 21,500 extra soldaten naar Irak te sturen. De organisatoren hopen dat de actie van vandaag het startsein is voor meer demonstraties.

Na de toespraken zette de massa zich in beweging voor de mars rondom het Capitool.


"No one asked ever before, " Give War a Change,"" stond er op een spandoek; een verwijzing naar Bush` State of the Union Speech waarin hij het Congress vroeg om zijn plannen voor Irak een kans te geven.


Behalve om het einde van de oorlog in Irak riepen de demonstranten om het afzetten van President Bush, de waarheid omtrent 9/11, betere scholing, hulp voor de slachtoffers van orkaan Katrina en het einde van de bezetting van de Palestijnse gebieden.


Hoewel de kans op het starten van een procedure om de president af te zetten zeer klein is, ging er een gejuich op toen vanaf het podium bekend werd gemaakt dat Karl Rove -de adviseur van Bush - gedagvaard wordt in het proces tegen Lewis " Scooter" Libby ( zie post 17 januari).

Men hoopt dat in dit proces de waarheid boven tafel komt over het "bewijs" dat Irak massa-vernietigingswapens had. En die waarheid is, in ogen van tegenstanders van het Witte Huis, dat Bush, Rove en Vice-president Cheney hebben gelogen over deze wapens om zo de oorlog te rechtvaardigen.

1 comment:

Unknown said...

Hey Tikkertje! Lach me rot, hehe, een stofzuiger met schijnwerpers en een ijskast zo groot als het zelfmoordhok op het Wallon, gevuld met slechts de welbekende boterham met pindakaas en sambal! Hier alles tonni, druk met solliciteren in Dubai, hopelijk snel mooi nieuws. Verder Tal net overgehad voor een weekie, waanzinnig gehad, je krijgt veel liefs.
Ken jij trouwens ene Marcel Suers uit Bergen/Schoorl? Leeftijd van Michiel, aardige vet, werkt bij BT in Dubai, trek veel met hem op, handige netwerker.
Abrazo, we keep in touch! Goed verhaal trouwens in de Opsurfer, hay! Grtz, Basil