Sunday, 4 March 2007

Zweetverbod

Sinds 1 januari mag er niet meer gerookt worden in cafes, restaurants en clubs. Een goede zaak, want als je binnenkomt loop je niet meer tegen een rookgordijn op, niemand steekt zijn peuk meer per ongeluk in je gezicht en je kleren ruiken de volgende dag niet langer alsof je een abonnement op een crematorium hebt.

Toch zijn er ook nadelen, ben ik achter gekomen. Want een kroeg die niet meer naar rook ruikt, gaat naar andere dingen ruiken. Zo valt het me sinds kort op dat de Front Page -- een tent op Dupont Circle -- een enorme open rioollucht herbergt. Niet de hele avond, maar zo af en toe komt er een walm langs en je ziet iedereen om je heen groen wegtrekken.

Maar de tent waar ik gister was, was pas echt smerig. Er werd druk gedanst en het was warm...en er hing een zweetlucht die ik sinds gymles op de middelbare school niet meer geroken heb.

Een rooklucht is vies, maar uiteindelijk hebben alleen niet-rokers daar last van. Zweetlucht vindt iedereen vies. De oplossing: invoering van een algeheel zweetverbod in openbare ruimtes.

No comments: