Tuesday, 8 May 2007

Overseas

Een op de vijf Amerikanen gelooft dat God meer van Amerikanen houdt dan van andere mensen. Of dit een gevolg of een oorzaak is van het feit dat de meeste Amerikanen geen idee hebben wat zich buiten hun landgrenzen afspeelt is moeilijk te zeggen, maar het draagt bij aan hun soms rare ideeen over de rest van de wereld.

Amerikanen noemen alles wat niet Amerika is "overseas." Canada en Mexico worden voor het gemak overgeslagen, want Mexicanen willen toch alleen maar naar Amerika en "America junior" neemt niemand serieus. Maar de uitdrukking "overseas" vertelt veel over hoe Amerikanen hun land zien: Amerika is een eenzaam eiland, een bastion van de vrijheid in de woeste zee van tirannie en onderdrukking.

Een les in Amerikaanse aardrijkskunde
Het Midden Oosten bestaat uit Israel (goed) en terroristen (slecht). Interessant omdat er olie is; gevaarlijk omdat het stikt van de sand niggers die vrijheid haten.
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je zit in het leger, je werkt voor Halliburton of je doet iets in olie.

Azie is China (druk), Noord-Korea (kernmacht), Japan (auto`s) en Vietnam (no comment). Gevaarlijk omdat ze de Amerikaanse economie en de wereldvrede bedreigen.
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je zit in het leger of je bent een commie.

Afrika heeft veel landen, maar nog meer honger, ellende en AIDS. Was hofleverancier van slaven; bestaat vandaag de dag uit Libie (terroristen?), Nigeria (olie) en Zuid-Afrika (apartheid).
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je doet iets in olie, je bent op zoek naar een adoptie weesje dat goed kleurt bij je Luis Vuitton tas of je bent tegen AIDS.

Australie is Californie is het groot, maar minder goed. Het land bestaat uit Steve Irwin (dood), stranden (surfen) en krokodillen (dus ook een soort Florida).
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je maakt natuur documentaires, je zoekt de ultimate wave of je hebt een klap van de molen gekregen.

Midden-Amerika heeft het Panama kanaal en een geschiedenis van burgeroorlogen tussen Christelijke militairen en goddeloze communistische indianen.
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je werkt voor de CIA.

Zuid-Amerika is Colombia (drugs), Venezuela ( Castro kloon Chavez) en regenwoud. Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je werkt in de houtverwerkende industrie of je bent een left wing liberal die mensenrechten belangrijk vindt.

De polen en Groenland: heel veel ijs, dus wat nou global warming?
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: je bent een natuurbeschermende hippie of je doet iets in olie.

De eerste les over Europa is de uitspraak: Yurop of Juurp. Verwarrend continent: de mensen zien er hetzelfde uit maar praten anders en alles is oud. Het continent bestaat uit Ierland, Duitsland en Italie (voorouders), Engeland (old allie), Frankrijk (pro-terrorisme) en Amsterdam (drugs en hoeren).
Voornaamste reden om er naar toe te gaan: geen; waarom denk je dat onze voorouders zijn weggegaan?

En nu begrijp je waarom Amerikanen liever thuis blijven.

No comments: