Monday 19 May 2008

Vechten met Sterren

“Hij speelde vals met Sterrenslag.” “In die jurk lijkt ze op een brandkast met pootjes .” “Hun huwelijk staat op springen.” Als BNers op televisie nare dingen over elkaar zeggen, besteedt niemand daar aandacht aan. Liggen twee Amerikaanse A-sterren in de clinch, dan is dat voorpaginanieuws. Zeker als de ruzie de beurswaarde van General Electric (GE) kan beïnvloeden.

Hoe de vete tussen talkshowhosts Bill O`Reilly en Keith Olbermann begonnen is weet niemand, maar feit is dat de heren elkaars leven elke avond zuur maken. In zijn NBC programma “Countdown” maakt Olbermann de conservatieve O`Reilly regelmatig uit voor “The Worst Person in the World.” Voor FOX presentator O`Reilly is Olbermann onderdeel van de extreem links-liberale anti-Amerikaanse beweging die de VS kapot maakt.

Tot dusverre leverden de heren vooral geschreeuw en loze bedreigingen op, maar onlangs escaleerde de ruzie. Aanleiding was een aantal Countdown uitzendingen waarin Olbermann hard uithaalde naar FOX News en FOX eigenaar Rupert Murdoch. Dat schoot Murdoch in het verkeerde keelgat en hij belde NBC's CEO Jeff Zucker en de baas van NBC`s moederbedrijf, GE CEO Jeffrey Immelt. De mededeling was kort maar krachtig, “Olbermann terug in zijn hok, of wij zetten O`Reilly in tegen GE.”

Dat dreigement haalde kennelijk niets uit, want vorige week berichtte O`Reilly een aantal maal over GE`s activiteiten in Iran. O`Reilly noemde GE en Amerika`s aartsvijand president Ahmadinejad “business partners,” en zei “If my child were killed in Iraq, I would blame the likes of Jeffrey Immelt.”

Hoewel het bedrijf slechts 0.1 procent van zijn inkomsten uit Iran haalt, kan O`Reilly dankzij zijn 2.5 miljoen kijkers GE grote financiële schade toebrengen. Olbermann heeft nog niet gereageerd, maar O`Reilly en FOX tot winnaars uitroepen lijkt voorbarig. Wordt vervolg.

1 comment:

Hank said...

Er is geen vergelijking met Olbermann & O'Reilly, of met Fox & NBC. Olbermann zou het heel fijn vinden als hij op dezelfde plaats als O'Reilly kon staan maar helaas, de ratings vertellen een ander verhaal. Het verhaal van Murdoch en Zucker en GE, is een niet te geloven rumor.