Monday 16 June 2008

"The Biggest 'Fuck You' in Politics."

Je bent campagneleider, verliest een paar verkiezingen en je wordt op straat gegooid. Geen probleem, je zoekt gewoon een nieuwe baan. Liefst weer in de politiek, want daar komen je contactuele eigenschappen zo lekker uit de verf.

Zo raakte Patti Solis Doyle, Hillary Clinton`s voormalige campagnedirecteur, in gesprek met het team van Barack Obama. En toevallig hadden ze daar een gaatje voor haar. Of Solis Doyle geen zin had om Chief of Staff to the Vice Presidential Nominee te worden?

“The biggest ‘fuck you’ I have ever seen in politics,” aldus het commentaar van een voormalige Clinton supporter in The New York Observer over Solis Doyle’s benoeming. “Of Hillary wordt de vice president en Patty wordt ontslagen. Of Hillary wordt geen vice president."

Solis Doyle, die al voor Hillary werkte toen Bill nog gouverneur van Arkansas was, verliet het campagneteam half februari toen Obama 10 staten op rij won. Op papier nam ze afscheid om “meer tijd bij haar kinderen door te brengen.” In werkelijkheid werd ze gewipt omdat ze de schuld kreeg van Hillary`s mislukte campagnestrategie.

Het betekende het einde van een 16 jarige vriendschap, aldus de Huffington Post. De dames zouden elkaar sinds Solis Doyle’s ontslag niet meer gesproken hebben. Volgens Clintonistas omdat Solis Doyle direct met de vijand – Obama - begon aan te pappen; volgens het Solis Doyle kamp omdat de voormalige campagneleider in haar eentje verantwoordelijk werd gehouden voor Hillary`s mislukte gooi naar het presidentsschap.

Of Obama's zet inderdaad de grootste “fuck you” uit de Amerikaanse politieke geschiedenis is een kwestie van smaak; zijn beslissing is in ieder geval duidelijk.En dat is geen overbodige luxe voor een kandidaat die nog steeds denkt dat de tweede plaats haar enig recht van spreken geeft.

No comments: