Wednesday 21 January 2009

Number 44 in da House

Voor Koninginnedag was het te uitgelaten, voor een EK voetbal te betekenisvol; en voor Oud en Nieuw te uniek. De sfeer in DC gister was met weinig te vergelijken en lastig te omschrijven. Waarschijnlijk omdat dit soort gebeurtenissen zich zelden voor doen.

Op nog geen vijf minuten van mijn huis ligt het Capitool; en daar was het voor acht uur `s ochtends al drukker dan ik het ooit gezien had.

Voor wie nog geen T-shirt, pet, muts, button, sjaal, vlag,tas of andere 'stuff' Obama's naam of foto had, dit was de dag om je slag te slaan. Groot verschil met grote Nederlandse evenementen: de hoeveelheid kinderen. Als het even kon had men en masse nageslacht meegenomen ondanks het stroller verbod in de zogenaamde 'safe areas.' Maar de dag leek het meer uitbundig gevierd te worden door zwart Amerika. Obama's inaugeratie was voor velen de gelegenheid alles uit de kast te halen.


Met dank aan vrienden van vrienden een zeer geschikte plek aan Pennsylvania Avenue gevonden vanwaar de problematiek rondom de veiligheidspoortjes te komen goed bestudeerd kon worden.
Maar het meeste geluk hadden wij dat the First Couple voor onze neus de auto besloot te verlaten. Dat wij dit vanaf de 14de verdieping bekeken mocht de pret niet drukken; en wie goed, heel goed kijkt, ziet de gele jas van Michelle, en naast haar Number 44.

No comments: