Monday, 11 February 2008

Obama verslaat Clintons

Senator Barack Obama is er dit weekend in geslaagd van Clinton te winnen. Maar hij gaf niet allleen Hillary alle hoeken.

Dit weekend stak Obama de voorverkiezingen in Maine, Louisiana, Washington, Nebraska en de Virgin Islands in zijn zak. En de voorspellingen voor morgen, als het District van Columbia, Virgina en Maryland hun stem uitbrengen, zijn hem ook gunstig gezind.

Het team van Hillary moest iets doen en daarom verving Clinton vandaag haar campagnemanager. "Patti Solis Doyle has done an extraordinary job in getting us to this point -- within reach of the nomination -- and I am enormously grateful for her friendship and her outstanding work, " zei Clinton in een statement, maar haar nieuwe manager, de chief of staff van de voormalige First Lady, "will lead our campaign with great skill toward the nomination."

Dat ze de komende dagen tegen meer nederlagen aan gaat lopen, heeft Clinton inmiddels geaccepteerd. “This is going to be a better month for Senator Obama than it will be for us,” aldus een woordvoerder, “We believe next month will be a better month for us than it will be for him.” Op 4 maart gaan Ohio en Texas -goed voor 369 delegates - naar de stembus en met name in de laatste staat hoopt Clinton dankzij de grote Latino bevolking haar slag te slaan.

Ondertussen deelde Obama ook Bill nog een tikje uit. De voormalige president was voor de gesproken versie van zijn boek "Giving: How Each of Us Can Change the World" voor een Grammy genomineerd.
Maar tijdens de uitreiking van de 50ste Grammy Awards bleek ook hij geen partij voor Obama. De senator uit Illinois ging aan de haal met de prijs voor zijn audio boek "The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American Dream;" zijn tweede Grammy nadat hij de prijs in 2005 ook al won voor "Dreams of My Father."
Waarschijnlijk is het noemen van de naam Barack Obama op dit moment voldoende om de sfeer in huize Clinton goed te verpesten.

No comments: